ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με μανιτάριαΜακαρονάδα με μανιτάρια
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Σάλτσα μανιταριών

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών σκουπίζετε καλά όλα τα μανιτάρια με ένα καθαρό, νοτισμένο πανί.
  2. Κόβετε τα μεγάλα άσπρα μανιτάρια στη μέση και αφήνετε ολόκληρα τα μικρά.
  3. Στη συνέχεια, κόβετε τα πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια για 6 - 7 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  6. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη, ώσπου τα μανιτάρια να αποκτήσουν χρώμα.
  7. Στο τέλος νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.
  8. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
  9. Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  10. Τα στραγγίζετε, αφήνοντας κατά μέρος περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσατε.
  11. Υπολογίζετε το χρόνο σας έτσι, ώστε η σάλτσα να είναι έτοιμη όταν βράσουν και τα σπαγκέτι.
  12. Πασπαλίζετε τη σάλσα με τον μαϊντανό και προσθέτετε τα στραγγισμένα σπαγκέτι, μαζί με το νερό που κρατήσατε κατά μέρος.
  13. Προσθέτετε το μείγμα γιαουρτιού - γάλακτος, βάζετε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  14. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών