ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαγγέτι με κόκκινη καυτερή σάλτσαΣπαγγέτι με κόκκινη καυτερή σάλτσα
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την σπαγγέτι puttanesca (με ντομάτα του κουτιού) ξεκινάμε και σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τις καυτερές πιπεριές και τις αντζούγιες για περίπου 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες.
  4. Με μια λαβίδα για μακαρόνια βγάζουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα (χωρίς να τα σουρώσουμε), τα βάζουμε στο σκεύος με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
  5. Αν το φαγητό μάς φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος.
  6. Προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό, την κάππαρη και τη ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά να ανακατευτούν τα υλικά.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Κλασική ιταλική μακαρονάδα, κάντε της την τιμή να τη συνοδεύσετε με ένα σισιλιάνικο κόκκινο κρασί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών