40'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλυκόξινο στιφάδο με κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Καλό είναι να μην ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην τα διαλύσουμε, αλλά να σείουμε απαλά την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και τη δάφνη.
- Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε 250 ml νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα μπαχαρικά.
- Σερβίρουμε, το γλυκόξινο στιφάδο με κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα, συνοδεία πιλαφιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.