ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνάμεικτες πρασινάδες, καρύδια και δαμάσκηναΑνάμεικτες πρασινάδες, καρύδια και δαμάσκηνα
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλυκόξινο στιφάδο με κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Καλό είναι να μην ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην τα διαλύσουμε, αλλά να σείουμε απαλά την κατσαρόλα.
  3. Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και τη δάφνη.
  5. Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε 250 ml νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  8. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα μπαχαρικά.
  10. Σερβίρουμε, το γλυκόξινο στιφάδο με κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα, συνοδεία πιλαφιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Άρθρα και Συνταγές με Δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT