ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣυκωτάκια λαδορίγανη, πολίτικα, με γιαούρτιΣυκωτάκια λαδορίγανη, πολίτικα, με γιαούρτι
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για την συκωταριά με αγκινάρες και κουκιά ξεκινάμε και αν τα κουκιά είναι μικρά και τρυφερά, τα καθαρίζουμε όπως τα φασολάκια, αφαιρώντας περιμετρικά τις ίνες από τους λοβούς με ένα μαχαιράκι.
  2. Αν είναι σκληρά, αφαιρούμε τα φλούδια και κρατάμε μόνο τα σπυριά.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αρκετό νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τη συκωταριά για περίπου 3 - 4 λεπτά, ίσα να μαλακώσει ελαφρώς και να αλλάξει χρώμα.
  4. Τη στραγγίζουμε, τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και την ψιλοκόβουμε.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη συκωταριά για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  6. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το ξίδι, 600 ml νερό και μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η συκωταριά.
  8. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και οι αγκινάρες.
  9. Ρίχνουμε τα κουκιά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά, το λεμόνι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα κουκιά και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Στο ποτήρι μας : Πλούσιες και λιπαρές, πεντανόστιμες μαγειρίτσες ή άλλες μαγειρικές με συκωταριά, λαχανικά και λεμονάτες σάλτσες αναζητούν λευκά κρασιά με πλούσια δομή και «γλυκό» αρωματικό προφίλ. Θα σας πρότεινα Sauvignon Blanc περασμένα από βαρέλι και αλσατικά Riesling .

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών