15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Διαδικασία

  1. Για το τάπας με jamon (χαμόν) και ντομάτα ξεκινάμε και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, στη λειτουργία του γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σχετικά τραγανές.
  2. Σε ένα μικρό μπολ τρίβουμε τη ντομάτα.
  3. Μοιράζουμε την ντομάτα στο ψωμί, πασπαλίζουμε με αλάτι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  4. Κόβουμε στη μέση τις φέτες χαμόν ή προσούτο, βάζουμε από ένα κομμάτι σε κάθε φέτα, πάνω από την ντομάτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών