30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ένα βάζο των 750ml περίπου

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις χοντροκόβουμε.
  2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου. Κόβουμε τις αντζούγιες σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε την κάππαρη.
  3. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά και ξαναχτυπάμε μέχρι να προκύψει μια πηχτή πάστα.
  5. Τη βάζουμε σε μικρά αποστειρωμένα βάζα.
  6. Στη συνέχεια ξαναβράζουμε τα βάζα με την ταπενάντ για 40 λεπτά περίπου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών