30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: Για ένα βάζο των 750ml περίπουΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ταπενάντ, πρώτα βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις χοντροκόβουμε.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου. Κόβουμε τις αντζούγιες σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε την κάππαρη.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά και ξαναχτυπάμε μέχρι να προκύψει μια πηχτή πάστα.
- Τη βάζουμε σε μικρά αποστειρωμένα βάζα.
- Στη συνέχεια ξαναβράζουμε τα βάζα με την ταπενάντ για 40 λεπτά περίπου.