1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 26 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Βάση τάρτας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε το εσωτερικό της ταρτιέρας και στρώνουμε το ένα φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το λαδώνουμε και το καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, που επίσης λαδώνουμε. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στα φύλλα, γεμίζουμε με ρύζι και τα ψήνουμε για 30 λεπτά, να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε, αλλά δεν σβήνουμε τον φούρνο.
  2. Γέμιση: Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τη σελινόριζα, τα παντζάρια, τη γλυκοπατάτα και τα καρότα, όλα ολόκληρα. Ανάμεσά τους βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λάδι και με 50 ml νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, να ροδίσουν.
  3. Τάρτα: Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 190° C. Ξεφουρνίζουμε τις ρίζες και, όταν κρυώσουν ελαφρά, τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και τις στρώνουμε εναλλάξ στη βάση από ψημένα φύλλα. Σκορπίζουμε τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά, ίσα να δέσουν οι γεύσεις. Στο σερβίρισμα ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικού.
  4. Στο ποτήρι μας ροζέ από Grenache ή Syrah.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών