ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι ΆνδρουΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι Άνδρου
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 26 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση τάρτας

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με σελινόριζα και χρωματιστές ρίζες, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Λαδώνουμε το εσωτερικό της ταρτιέρας και στρώνουμε το ένα φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το λαδώνουμε και το καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, που επίσης λαδώνουμε. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στα φύλλα, γεμίζουμε με ρύζι και τα ψήνουμε για 30 λεπτά, να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε, αλλά δεν σβήνουμε τον φούρνο.

Γέμιση

  1. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τη σελινόριζα, τα παντζάρια, τη γλυκοπατάτα και τα καρότα, όλα ολόκληρα. Ανάμεσά τους βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λάδι και με 50 ml νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, να ροδίσουν.

Τάρτα

  1. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 190° C. Ξεφουρνίζουμε τις ρίζες και, όταν κρυώσουν ελαφρά, τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και τις στρώνουμε εναλλάξ στη βάση από ψημένα φύλλα. Σκορπίζουμε τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά, ίσα να δέσουν οι γεύσεις. Στο σερβίρισμα ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικού.

Στο ποτήρι μας ροζέ από Grenache ή Syrah.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών