20'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη τάρτα με βάση από ρύζι, με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
Βάση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τα αυγά, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί ή ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 26 εκ. (ελαφρά λαδωμένα) και με τα χέρια μας την απλώνουμε, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Καλύπτουμε με ένα κομμάτι διαφανή μεμβράνη και πιέζουμε καλά ώστε να γίνει ισόπαχη η βάση.
- Ψήνουμε (χωρίς τη μεμβράνη) για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Γέμιση + Ψήσιμο
- Παράλληλα, αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το μπέικον μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Μόλις κρυώσουν λίγο τα υλικά, τα αναμειγνύουμε με την κολοκύθα, το σπανάκι, τα τυριά και αλατοπίπερο κατά βούληση.
- Στρώνουμε το όλον στη βάση.
- Χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, το θυμάρι και πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 35 - 45 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στην επιφάνεια.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε περίπου 5 - 10 λεπτά να σταθεί.
- Συνοδεύουμε τη τάρτα με βάση από ρύζι, με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα με ανάμεικτη σαλάτα.