ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με γέμιση με πουρέ φακής και ελιές ΚαλαμώνΤάρτα με γέμιση με πουρέ φακής και ελιές Καλαμών
20' προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη τάρτα με βάση από ρύζι, με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.

Βάση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τα αυγά, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί ή ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 26 εκ. (ελαφρά λαδωμένα) και με τα χέρια μας την απλώνουμε, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  3. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι διαφανή μεμβράνη και πιέζουμε καλά ώστε να γίνει ισόπαχη η βάση.
  4. Ψήνουμε (χωρίς τη μεμβράνη) για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς.

Γέμιση + Ψήσιμο

  1. Παράλληλα, αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το μπέικον μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  2. Μόλις κρυώσουν λίγο τα υλικά, τα αναμειγνύουμε με την κολοκύθα, το σπανάκι, τα τυριά και αλατοπίπερο κατά βούληση.
  3. Στρώνουμε το όλον στη βάση.
  4. Χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, το θυμάρι και πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα.
  5. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 35 - 45 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στην επιφάνεια.
  6. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε περίπου 5 - 10 λεπτά να σταθεί.
  7. Συνοδεύουμε τη τάρτα με βάση από ρύζι, με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα με ανάμεικτη σαλάτα.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών