ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανηΤηγανιά χοιρινή με φέτα και ρίγανη
20' προετοιμασία
5' τηγάνισμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4 ως μεζέ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μαρινάδα- Σάλτσα

  1. Για την τηγανιά με αρνάκι μαριναρισμένο στο γιαούρτι, ξεκινάμε με την μαρινάδα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, 20 ml από το ελαιόλαδο και άφθονο αλατοπίπερο.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το κρέας με το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και διατηρούμε την υπόλοιπη στο ψυγείο, σκεπασμένη, για το σερβίρισμα.
  4. Ανακατεύουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, για 2 ώρες.
  5. Το βγάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Το σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε να κολλήσει.
  7. Βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρέας.
  8. Τηγανίζουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια ωραία ρόδινη κρούστα. Δεν χρειάζεται περισσότερο, ο χρόνος αυτός αρκεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Βάζουμε σε πιατέλα την τηγανιά, περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα-σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο και σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα του σερβιρίσματος.
  3. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε την τηγανιά με ζεσταμένες αραβικές ή ψημένες κυπριακές πίτες ή πίτες για σουβλάκι.

Ένα Αγιωργίτικο δεξαμενής, ένα Μerlot ή μια ήπιας οινοποίησης Νεγκόσκα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών