Διαδικασία
- Για τα «τραγανά» αυγά με σοτέ μελιτζάνες ξεκινάμε και αλείφουμε τις κομμένες μελιτζάνες με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε ελαφρώς.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και της ψήνουμε σε δόσεις, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αν μας διευκολύνει, τις ψήνουμε σε καυτό γκριλ (απλωμένες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα).
- Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε πάνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τις καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε καλά σε μια μέτρια κατσαρόλα 4 - 5 εκ. λάδι και σπάμε μέσα τα αυγά (σαν να κάνουμε ποσέ σε λάδι).
- Τα αυγά τα σπάμε κοντά στην επιφάνεια του καυτού λαδιού με μεγάλη προσοχή για να μην καούμε.
- Τα αυγά μέσα στο καυτό λάδι θα γίνουν σαν φωλιές και θα αποκτήσουν τραγανή υφή.
- Εναλλακτικά τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, καταπώς συνηθίζουμε.
- Μοιράζουμε σε 4 πιάτα τις φέτες μελιτζάνας, βάζουμε στο κέντρο από 1 αυγό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας, ντοματοσαλάτα και γιαούρτι.
- Αν δεν μας φαίνεται χορταστικό το γεύμα, φτιάχνουμε διπλή δόση.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 98.