Μια spicy «μαρμελάδα» ιδανική για ψητά κρέατα ή φρυγανισμένο ψωμί. 

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 7 - 8 βαζάκια

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε φετάκια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε για 1 ώρα και μετά τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και, όταν κοχλάσει το μείγμα, χαμηλώνουμε το μάτι στο μέτριο για να σιγοβράσει. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 50 λεπτά, μέχρι να μελώσει και να μην έχει περιττά υγρά. Ανακατεύουμε κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα, για να μην «τσικνώσει», μην αρπάξει.
  2. Οταν είναι έτοιμο, το αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα και ζεσταμένα βάζα. Κλείνουμε σφιχτά το καπάκι και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, χωρίς να τα μετακινήσουμε. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μικρά βάζα (που χωρούν 1 φλιτζάνι νερό), οπότε θα γίνουν περίπου 7 - 8. Προσοχή: τα βάζα τα γεμίζουμε μέχρι το λαιμό.
  3. ΣυμβουλέςΨητά κρέατα και πουλερικά συνοδεύει αυτή η «μαρμελάδα». Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το καυτερό πιπέρι. Δοκιμάστε την πάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί μαζί με δυνατά τυριά. Ιδανικός συνδυασμός από τα ελληνικά τυριά είναι η σφέλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών