45'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Κομμάτια: 30-35Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το ξύσμα, το χυμό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μέτρια και λεία (ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό).
- Την αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί, για 30 λεπτά.
Γέμιση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαζί με ένα πιρούνι.
Τσιμπητά
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης με μέγεθος από 1 καρύδι έως 1 αυγό, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε να κάνουμε τα πιτάκια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε δισκάκι ζύμης διαμέτρου 6 εκ. αν θέλουμε μικρό τσιμπητό ή 10 εκ. αν το θέλουμε μεγαλύτερο.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
- Έπειτα, τσιμπάμε τη ζύμη με τα δύο μας δάχτυλα, γύρω γύρω, ανασηκώνοντάς την ελαφρά, ώστε να της δώσουμε την όψη μικρής τάρτας.
- Πασπαλίζουμε τη γέμιση κάθε τσιμπητού με κανέλα και σουσάμι και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα, για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρισμα
- Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο, τα περιχύνουμε με μέλι.