ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρόπιτα με βουτυράτη κρέμα φέτας και κεφαλογραβιέραςΤυρόπιτα με βουτυράτη κρέμα φέτας και κεφαλογραβιέρας
45' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 30-35

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το ξύσμα, το χυμό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μέτρια και λεία (ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό).
  3. Την αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί, για 30 λεπτά.

Γέμιση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαζί με ένα πιρούνι.

Τσιμπητά

  1. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης με μέγεθος από 1 καρύδι έως 1 αυγό, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε να κάνουμε τα πιτάκια.
  2. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε δισκάκι ζύμης διαμέτρου 6 εκ. αν θέλουμε μικρό τσιμπητό ή 10 εκ. αν το θέλουμε μεγαλύτερο.
  3. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
  4. Έπειτα, τσιμπάμε τη ζύμη με τα δύο μας δάχτυλα, γύρω γύρω, ανασηκώνοντάς την ελαφρά, ώστε να της δώσουμε την όψη μικρής τάρτας.
  5. Πασπαλίζουμε τη γέμιση κάθε τσιμπητού με κανέλα και σουσάμι και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα, για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρισμα

  1. Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο, τα περιχύνουμε με μέλι.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών