ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα ροδάκινο-νεκταρίνιΜαρμελάδα ροδάκινο-νεκταρίνι
10' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1.400 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα μανταρίνι, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για περίπου 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  5. Ρίχνουμε το ξύσμα μανταρινιού, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Διατηρούμε την μαρμελάδα μανταρίνι σε αποστειρωμένα βάζα.

Μυστικά

Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα Υπολογίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε την αποστείρωση περίπου 30 λεπτά προτού αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά, γιατί πρέπει και το γλυκό και τα βάζα να είναι ζεστά όταν θα τα γεμίσουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C. Στο μεταξύ, πλένουμε τα βάζα με ζεστό νερό, καθώς και τα καπάκια τους (αν τα καπάκια έχουν λαστιχένια μεμβράνη γύρω-γύρω, την αφαιρούμε). Καλύπτουμε ένα ταψί με καθαρή πετσέτα και πάνω της τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα. Δίπλα τοποθετούμε τα καπάκια τους. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τα βάζα από τον φούρνο, τα γεμίζουμε μέχρι επάνω με το καυτό γλυκό. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή το καπάκι να είναι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών