ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτεςΚόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με φιλετάκια κοτόπουλου, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο, και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους, τη δάφνη και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ρίχνουμε 250 ml (1 ποτήρι) ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.
  8. Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις χυλοπίτες 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία και τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  9. Αδειάζουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε απαλά, και μαγειρεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μελώσει το φαγητό.
  10. Σερβίρουμε, τις χυλοπίτες με φιλετάκια κοτόπουλου, ζεστές, πασπαλισμένες με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα της αρεσκείας μας.

Κλασικό αρκαδικό φαγητό, θα βάλουμε δίπλα του ένα κρασί από τη γειτονική Νεμέα, πλούσιο, γήινο, εκφραστικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 70.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χυλοπίτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών