20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο, τα μήλα, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
- Τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να μαριναριστούν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώνει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα και σβήνουμε με το ξίδι.
- Ρίχνουμε και το μείγμα με το λάχανο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Μόλις μαλακώσει το λάχανο σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει.
- Σερβίρουμε τη ζεστή σαλάτα χλιαρή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.