ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαραμοσαλάτα μαύρη, με μελάνι σουπιάς και λάιμΤαραμοσαλάτα μαύρη, με μελάνι σουπιάς και λάιμ
30' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 33'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 μέτριο μπολ

Για την ταραμοσαλάτα

Για τις καυκαλήθρες

Διαδικασία

Ταραμοσαλάτα

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί.
  2. Προσθέτουμε τον ταραμά και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ σταδιακά και εναλλάξ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όσο ψωμί θέλουμε(ανάλογα με το πόσο σφιχτή θέλουμε την ταραμοσαλάτα).
  3. Μετά, ρίχνουμε με σταθερή και αργή ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, έως ότου έχουμε μια αφράτη και ομοιογενή ταραμοσαλάτα.
  4. Αν το μείγμα είναι περισσότερο σφιχτό ή και αλμυρό από όσο θα θέλαμε, ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς.
  5. Το ίδιο ισχύει και για το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε κι άλλο αν θέλουμε πιο ξινό αποτέλεσμα.
  6. Βάζουμε την ταραμοσαλάτα σε μπολ, σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Καυκαλήθρες

  1. Σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις καυκαλήθρες, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρισμα

  1. Η σεφ προτείνει να απλώσουμε σε μια πιατέλα τις καυκαλήθρες και από πάνω να βάλουμε την ταραμοσαλάτα.
  2. Παίρνουμε με το κουτάλι μας ταραμοσαλάτα και καυκαλήθρες.
  3. Εναλλακτικά, αναμειγνύουμε τα σοταρισμένα, τραγανά μυρόχορτα με την ταραμοσαλάτα, ώστε να τα απολαμβάνουμε σε μία μπουκιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 94.

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών