1 ώρα προετοιμασία
15' τηγάνισμα
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τον γαύρο σε ένα ευρύχωρο σουρωτήρι, στερεωμένο σε μπολ, τον αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
  2. Τον βγάζουμε από το ψυγείο και τον ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
  3. Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
  4. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (το θερμόμετρο θα πρέπει να δείξει 170-180°C).
  5. Πιάνουμε τους γαύρους από τις ουρίτσες, ανά τρεις, τους περνάμε από το μείγμα του παναρίσματος (χωρίς να αφήσουμε τις ουρίτσες τους), τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τους βάζουμε στο καυτό λάδι.
  6. Τηγανίζουμε τους γαύρους με αυτόν τον τρόπο, σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.
  7. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών