ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδολέμονο σταφυλιούΠράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδολέμονο με σταφύλια
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για την πράσινη σαλάτα με πασχαλινά αυγά, τσιπς παρμεζάνας και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ξεκινάμε και στρώνουμε 1 μικρό ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα (συνολικά 80 γρ.) σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  2. Ψήνουμε στους 150° C στη λειτουργία του αέρα για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν τραγανοί δίσκοι παρμεζάνας.
  3. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, αλατοπίπερο, 4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες) και 50 ml ελαιόλαδο.
  4. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ σε 1 μπολ με 200 γρ. πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας (έτοιμη, πλυμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ), προσθέτουμε 4 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές από βάζο), σε λωρίδες, και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Καθαρίζουμε 3 βρασμένα πασχαλινά αυγά, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα τσιπς παρμεζάνας και λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά (αν μας βρίσκονται).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών