ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρόσουπα με βραστόψαρα, μύδια και μαραθόριζαΨαρόσουπα με βραστόψαρα, μύδια και μαραθόριζα Μην το φοβηθείτε το σύγκλινο σε αυτή τη συνταγή. Δίνει μια πικάντικη νοστιμιά στην ψαροχορτόσουπα, ένα ιδιαίτερο βάθος. Πρωτότυπη, ξεχωριστή αλλά όχι με γεύση που ξενίζει.

40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για την ψαρόσουπα με σπανάκι και σύγκλινο ξεκινάμε και καθαρίζουμε καλά το κεφάλι του ψαριού και βγάζουμε τα λέπια.
  2. Το ροδίζουμε καλά σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και το βγάζουμε σε πιατέλα.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα με λίγο ακόμα ελαιόλαδο ροδίζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σύγκλινο, για 3-4 λεπτά.
  4. Ξαναβάζουμε το κεφάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 500 ml νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο με καπάκι.
  5. Μετά από περίπου 35 λεπτά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά χωρίς καπάκι, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, σείουμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών