ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρόνια με κεφτεδάκια: Η μακαρονάδα της Λαίδης και του ΑλήτηΜακαρόνια με κεφτεδάκια: Η μακαρονάδα της Λαίδης και του Αλήτη
5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα από το υπόλοιπο λεμονάτο κρέας με ζυμαρικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 - 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που υπάρχει στο πακέτο. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους.
  2. Χτυπάμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα από το κρέας στο μπλέντερ, να γίνουν πουρές.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό τους.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου έβρασαν, το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρέας.
  5. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον πουρέ από τα κολοκύθια, το ξερό μυρωδικό και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  6. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Πρέπει το φαγητό να είναι ζουμερό.
  7. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και, αν θέλουμε, με ανθότυρο θρυμματισμένο ή γραβιέρα τριμμένη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών