ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με κολοκυθάκια και φέταΠένες με κολοκυθάκια και φέτα, μια υπέροχη καλοκαιρινή μακαρονάδα
15' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πένες με ντοματίνια, φέτα και βασιλικό, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
  4. Βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε τον βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε, αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε τη φέτα με μια ξινομυζήθρα, ένα ανθότυρο ή ένα βουτυράτο μανούρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών