ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα (βίντεο)Φασολάδα (βίντεο)
10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη, ξεκινάμε βράζοντας τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας κόκκινο κρασί από τον αμπελώνα της Ζίτσας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών