ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς πλένουμε τα σαλατικά;
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά.
  2. Τα κόβουμε με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Πλένουμε καλά τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση, για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
  4. Προσθέτουμε τα κεράσια στη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, σκορπίζουμε το ξύγαλο και προσθέτουμε τα κριτσίνια ή τα κρουτόν. Σερβίρουμε.

Μυστικά

* Το ξύγαλο Σητείας είναι ΠΟΠ κρεμώδες, όξινο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα. Το βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία. ** Το οξύμελι είναι άρτυμα με βάση το ξίδι και το μέλι. Το βρίσκουμε στα ράφια πολλών σούπερ μάρκετ.

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών