Το Calvados, το φίνο απόσταγμα μήλων που οι Γάλλοι πίνουν ως χωνευτικό, πρωταγωνιστεί σ’ αυτή την κλασική συνταγή της βόρειας Γαλλίας Το κοτόπουλο, κάποιες φορές, αντί για ζωμό ή νερό, μαγειρεύεται σε μηλίτη, για να αποκτήσει ακόμη πιο έντονη γεύση μήλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο φιλέτο με ζεστή σαλάτα σίζαρΚοτόπουλο φιλέτο με ζεστή σαλάτα σίζαρ
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με Calvados, αρχικά ζεσταίνουμε, σε µια φαρδιά κατσαρόλα, το µισό βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σέλερι και σοτάρουµε για περίπου 3-4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Ψιλοκόβουµε 3 από τις φέτες µήλου, τις προσθέτουµε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουµε µε το αλεύρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 1-2 λεπτά ακόµη, ανακατεύοντας.
  5. Προσθέτουµε το Calvados και αφήνουµε 2-3 λεπτά, να εξατµιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουµε σταδιακά 380 ml νερό, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, µέχρι να σχηµατιστεί µια σχετικά αραιή σάλτσα.
  7. Βάζουµε στη σάλτσα το κοτόπουλο, το γυρίζουµε να καλυφθεί καλά, σκεπάζουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε για περίπου 20 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει.
  8. Βγάζουµε το κοτόπουλο και το αφήνουµε σε µια πιατέλα.
  9. Ρίχνουµε στην κατσαρόλα µε τη σάλτσα την κρέµα γάλακτος, ανακατεύουµε και µαγειρεύουµε για περίπου 3-4 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
  10. Στο µεταξύ, ζεσταίνουµε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα µικρό τηγάνι.
  11. Προσθέτουµε τις υπόλοιπες φέτες µήλου και τις σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν και να µαλακώσουν.
  12. Τις βγάζουµε από το τηγάνι και τις απλώνουµε γύρω από το κοτόπουλο.
  13. Περιχύνουµε µε τη σάλτσα και σερβίρουµε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών