Δεν είναι πίτα όπως οι συνηθισμένες με τα φύλλα, αλλά βγαίνει σε ένα ενιαίο κομμάτι που μοιάζει. Το κόβουμε όπως την πίτα για να το σερβίρουμε. Η συνταγή είναι από τη Σάμο, αλλά υπάρχουν παρόμοιες και σε άλλα νησιά και παράλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑθερινοκεφτέδεςΑθερινοκεφτέδες
15' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λιανόψαρα με κρεμμύδι στο τηγάνι, αρχικά πλένουμε τα ψαράκια και τα αλατίζουμε.
  2. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι μισή ωρίτσα (να στραγγίξουν και να νοστιμίσουν).
  3. Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε.
  4. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι (περίπου 1/2 δάχτυλο) και, όταν ζεσταθεί, αραδιάζουμε τα ψαράκια κοντά-κοντά.
  5. Με γρήγορες κινήσεις στρώνουμε από πάνω το κρεμμύδι.
  6. Όταν τηγανιστούν τα ψαράκια από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντας με πιρούνι - πρέπει να έχουν κάνει ρόδινη κρούστα), το γυρίζουμε όλο μαζί (θα έχει γίνει σαν πίτα) με τη βοήθεια ενός πιάτου ή ενός καπακιού, όπως κάνουμε για την ομελέτα, και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και από την πλευρά του κρεμμυδιού. Πρέπει να ξεροψηθεί, αλλά όχι να μαυρίσει.
  7. Συνοδεύουμε, τα λιανόψαρα με κρεμμύδι στο τηγάνι, με πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα και ψωμί.

Ρετσίνα και πάλι ρετσίνα! Μια φινετσάτη ρετσίνα από τα αττικά Μεσόγεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 40.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών