ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσα με φρέσκα κρεμμυδάκια στη λαδόκολλαΓλώσσα με φρέσκα κρεμμυδάκια στη λαδόκολλα
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα 

Διαδικασία

  1. Για το φιλέτο γλώσσας με «λεμονίζουσα» κρούστα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το γκριλ.
  2. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με 1 κουτάλι τη φρυγανιά με το βούτυρο, τη λουίζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο.
  4. «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών και τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5 - 7 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με μπρόκολο στον ατμό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών