ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με κρέμα κανέλας και μήλο
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τα σύκα χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.
  2. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  3. Κόβουμε το καθένα στα 4 και τα βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  5. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα σύκα να καραμελώσουν, προσέχοντας να μην λιώσουν.
  6. Στο ενδιάμεσο τα γυρνάμε μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην τα τραυματίσουμε.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° – 200° C και βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα.
  8. Αδειάζουμε τα σύκα στην ταρτιέρα και τα σκεπάζουμε με τη σφολιάτα.
  9. Τρυπάμε τη σφολιάτα σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.
  10. Ψήνουμε την τάρτα στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  11. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
  12. Περνάμε περιμετρικά ένα μαχαίρι, ξεκολλώντας το φύλλο από τα τοιχώματα και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Μυστικά

Αυτή η τάρτα είναι καλύτερο να φαγωθεί την ίδια μέρα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών