ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου και κέτσαπ τσιπότλεΜπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου και κέτσαπ τσιπότλε
20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μεγάλα μπέργκερ

Διαδικασία

  1. Για το chilli burger με τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού, σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και μουλιάζουμε για περίπου 30 λεπτά τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις βγάζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Έπειτα τις βουτάμε ξανά στιγμιαία στο γάλα και τις πανάρουμε στο αλεύρι για δεύτερη φορά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μπόλικο λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το μαϊντανό και ζυμώνουμε απαλά. Σχηματίζουμε μπιφτέκια διαμ. 8 - 10 εκ. και πάχους περίπου 2 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, βάζοντας ένα ταψί από κάτω για να στάζουν τα υγρά.
  5. Ανοίγουμε το ψωμάκι, αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, βάζουμε μερικές ροδέλες κρεμμυδιού, έπειτα το μπέργκερ και αμέσως το τυρί, για να λιώσει. Προσθέτουμε επιπλέον κρεμμύδια (αν θέλουμε) και ψιλοκομμένα τσίλι. Κλείνουμε με το ψωμί και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών