ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουτζουκάκια πολίτικα με παπαρδέλεςΣουτζουκάκια πολίτικα με παπαρδέλες
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα σουτζουκάκια πολίτικα με παπαρδέλες, σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το κύμινο, 3 κουταλιές από το λάδι, αλατοπίπερο και τα αυγά μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε μικρά, μακρόστενα σουτζουκάκια.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές από το λάδι, τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σουτζουκάκια (χωρίς αλεύρωμα) για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και αφήνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.
  8. Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  9. Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια. Πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Στο ποτήρι μας: Syrah, Κοτσιφάλι.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών