ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΙζμίρ κιοφτέ (σμυρναίικοι κεφτέδες)Ιζμίρ κιοφτέ (σμυρναίικοι κεφτέδες)
20' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες με πλιγούρι, γεμιστούς με κουκουνάρι, αρχικά βάζουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το πλιγούρι. To καλύπτουμε με χλιαρό νερό και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να «μουλιάσει».
  2. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με τις παλάμες μας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
  3. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το καλά στραγγισμένο πλιγούρι, το κρεμμύδι, το αυγό, τον μαϊντανό, το κύμινο, τον κόλιανδρο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  4. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού.
  5. Τα πιέζουμε με τις παλάμες να ανοίξουν σε μικρούς δίσκους και τα γεμίζουμε με περίπου 1/2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι.
  6. Κλείνουμε τη ζύμη καλά, ώστε να εγκλωβιστεί το κουκουνάρι, και την πλάθουμε σε μικρούς, μακρόστενους κεφτέδες.
  7. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει περίπου το 1/4 του σκεύους, και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά.
  8. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν σκούρο καφετί χρώμα.
  9. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  10. Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 81.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών