ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα αραμπιάτα με φέτα, κεφαλοτύρι και μπούκοβοΜακαρονάδα αραμπιάτα με φέτα, κεφαλοτύρι και μπούκοβο
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για όση ώρα γράφει η συσκευασία τους, ώστε να κρατάνε λίγο στο δόντι. Προτού τα σουρώσουμε, φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  2. Παράλληλα, βάζουμε το μισό λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μισά φύλλα φρέσκου φασκόμηλου (όχι το ξερό φασκόμηλο ή τα άλλα μυρωδικά, αν τα επιλέξουμε). Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανά και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το υπόλοιπο λάδι, τα μισά φύλλα φασκόμηλου (αν βάλουμε τα φρέσκα), τριμμένα λίγο με το χέρι ώστε να γίνουν πιο ψιλά, ή όλο το ξερό φασκόμηλο ή όποιο άλλο μυρωδικό επιλέξουμε, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού και 2 κουτ. σούπας από την παρμεζάνα και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
  4. Αν δεν γυρνάνε τα μαχαίρια, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  5. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το πέστο με τα ζυμαρικά.
  6. Αν θέλουμε να είναι πιο ζουμερό το αποτέλεσμα, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  7. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, τα υπόλοιπα φύλλα φασκόμηλου (αν έχουμε επιλέξει το φρέσκο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

Φρέσκο φασκόμηλο βρίσκουμε σε γλάστρες σε καλά φυτώρια και πλέον και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν δεν βρούμε, χρησιμοποιούμε 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο, τριμμένο, μόνο που το βάζουμε κατευθείαν στο μπλέντερ. Αν δεν μας αρέσει, το αντικαθιστούμε με ένα από τα εξής μυρωδικά: μαϊντανό, άνηθο ή λουίζα, με διαφορετικά το καθένα αλλά εξίσου ενδιαφέροντα αποτέλεσματα.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών