ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan cupcakes σοκολάτας, χωρίς μίξερVegan cupcakes σοκολάτας, χωρίς μίξερ
40' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 4 - 6 μπάρες

Διαδικασία

  1. Για τις μπάρες σοκολάτας με βρώμη καβουρδίζουμε τη βρώμη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 8 – 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα προκειμένου να μην αρπάξει.
  2. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει η βρώμη.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  4. Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Προσθέτουμε τη βρώμη και το γλυκό του κουταλιού, ανακατεύοντας καλά.
  6. Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό ενός ταψιού και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ώστε να είναι παντού ισόπαχο και το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 1 ώρα.
  7. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα σε μπάρες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
  8. Αποθηκεύουμε τις μπάρες σοκολάτας με βρώμη σε πλαστικό δοχείο, όπου διατηρούνται για 4 - 5 μέρες.

Μυστικά

Αν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο γλυκό του κουταλιού θέλουμε, προτείνουμε ως πιο ταιριαστές επιλογές τα εσπεριδοειδή: πορτοκάλι, νεράντζι, περγαμόντο, κ.ά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών