15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2½ φλιτζάνια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ταραμοσαλάτα με παντζάρι και αυγά ρέγκας αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί.
  2. Μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό και τη στύβουμε καλά.
  3. Στον πολυκόφτη χτυπάμε το λευκό ταραμά με 2 κουτ. σούπας νερό και τα παντζάρια.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε σε πολύ αργή ροή (ή σε μικρές δόσεις) 100 ml ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Προσθέτουμε εναλλάξ την ψίχα του ψωμιού, το χυμό λάιμ (ανάλογα με τα γούστα μας), 60 ml νερό και τα άλλα 100 ml ελαιόλαδο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να προκύψει μια αφράτη μους.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι.
  8. Σερβίρουμε με το ραπανάκι, τις φέτες το λεμόνι, τα φύλλα δυόσμου και τα αυγά ρέγκας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών