ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολίτικη σκορδαλιά με αμύγδαλαΠολίτικη σκορδαλιά με αμύγδαλαΓεμάτη χρώμα και ιδιαίτερη νοστιμιά, αυτή η σκορδαλιά είναι ιδανική με τηγανητό μπακαλιάρο ή άλλα ψάρια. Θαυμάσια επίσης ως συνοδευτικός πουρές για κοτόπουλο ή χοιρινό ή για άλειμμα σε σάντουιτς.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τη σκορδαλιά καρότου, σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τη 1 σκελίδα σκόρδο για 10-15 δευτερόλεπτα, να βγάλει το άρωμά της. Ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το καρότο και να μείνει με 2-3 κουταλιές υγρά. Αν στεγνώσει το μείγμα νωρίς, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  3. Μεταφέρουμε το όλον στο μπλέντερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο, το τζίντζερ, το καγιέν, το ξύσμα και το πετιμέζι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ψωμί σταδιακά και εναλλάξ το λάδι, τον χυμό λεμονιού και τη σάλτσα σόγιας. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  5. Σερβίρουμε την σκορδαλιά καρότου στολίζοντας με φύλλα δυόσμου και σπόρια ροδιού και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.

Μυστικά

Διατηρείται στο ψυγείο για 4 μέρες, με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνειά της για να μην πιάσει κρούστα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών