ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Καπετάνιος

Εδώ τρως ψάρι καλοψημένο και καλοτηγανισμένο χωρίς να χρειαστεί να καταθέσεις το μισθό σου για ένα πιάτο.

31.03.2011| Updated: 31.05.2022
Καπετάνιος

Εδώ τρως ψάρι καλοψημένο και καλοτηγανισμένο χωρίς να χρειαστεί να καταθέσεις το μισθό σου για ένα πιάτο.

Η θέση: Στη βιομηχανική περιοχή Ρετσίνα του Πειραιά, εκεί περίπου όπου αρχίζει η οδός Θηβών. Απέναντι από το πάρκο Δηλαβέρη, αφού έχετε περάσει τις πρώτες γραμμές (αν έχετε φτάσει στις δεύτερες, καλύτερα να κάνετε μεταβολή), στρίβετε με τόλμη. Θέλει λίγο ψάξιμο, καλύτερα να εμπιστευτείτε χάρτη ή GPS.

Η ατμόσφαιρα: Τυπικά ψαροταβερνίσιο περιβάλλον μέσα, με μεγάλη αίθουσα σε δύο επίπεδα. Έξω ωραία αυλή. Με το που περνάς το κατώφλι, το αφεντικό σε προσκαλεί να «βάλεις ψαράκια», ήτοι να διαλέξεις από τις ψυγειοπροθήκες.

Το φαγητό: Αν είναι η τυχερή μας μέρα, βρίσκουμε γάμπαρη τζάμπο, καραβίδα κινγκ σάιζ, φαγκρί άνω του κιλού, χιόνες (ή μυτάκια ή ούγενες), στείρες. Επιβάλλεται η ψαρόσουπα, για την οποία θα πρέπει να κάνετε από πριν ένα τηλεφώνημα. Το αφεντικό κάνει κουμάντο τι ψάρια θα βάλει, χωρίς να λυπάται ούτε πεσκανδρίτσες ούτε συναγρίδες. Τα μπαρμπουνάκια έρχονται τηγανισμένα άψογα, στεγνά και τραγανά, με κρούστα απ’ έξω, ζουμερά μέσα. Οι καραβίδες επίσης καλοψημένες και ζουμερές. Τα τηγανητά καλαμαράκια σε ροδέλες είναι μαλακά, στεγνά, πεντανόστιμα. Συνοδεύουμε με ψαροσαλάτα εκλεκτή -ψαχνάκια περιχυμένα με ένα είδος μουσταρδάτης βινεγκρέτ-, κολοκυθάκια και βλίτα, μελιτζάνα με ντομάτα. Για επιδόρπιο, μόνο χαλβάς σιμιγδαλένιος.

Ο λογαριασμός; 25 ευρώ το άτομο με χύμα κρασί, αν δεν σας πιάσει λαιμαργία. Σε κάθε περίπτωση η ψαροφαγία εδώ αποτελεί ρεκόρ Value for Money.

Η κάβα: Το χύμα μοσχοφίλερο είναι ολόδροσο και μυρωδάτο.

Πληροφορίες: Το σέρβις ταχύ και απλό. Το πάρκινγκ εύκολο στα γύρω στενά. Ανοιχτά καθημερινά, Δευτέρα με Σάββατο από τις 7.00 μ.μ., Κυριακή μόνο μεσημέρι.

Τενέδου 4, Πειραιάς, τηλ.: 210-42.06.539.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Για ψάρι

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών