ΕΞΟΔΟΣ

Στο Williwaw πίνουν τον καφέ τους οι Κυψελιώτες

Το νέο κυψελιώτικο στέκι με το ασυνήθιστο όνομα και τον ποιοτικό καφέ, στηρίζει νέους Έλληνες παραγωγούς και ξεχωρίζει.

17.09.2021| Updated: 26.05.2022
Στο Williwaw πίνουν τον καφέ τους οι Κυψελιώτες

Λίγα τετράγωνα πάνω από τον Μπόζα με τις θεϊκές πάστες αμυγδάλου, βρίσκουμε εδώ και λίγο καιρό το Williwaw, που στη βρετανική ναυτική ορολογία σημαίνει απότομος δυνατός άνεμος. Πίσω από αυτό βρίσκονται η Ειρήνη Κουλελή, ο Αλέξης Ευσταθόπουλος και η Αθανασία Μάνδαλου. Η πρώτη, έχοντας δουλέψει για χρόνια στην εστίαση και εξειδικευτεί στον καφέ, ήταν εκείνη που έφερε κοντά τους άλλους δυο φίλους, αφού πρώτα τους μετέδωσε την αγάπη της για το ρόφημα, και όλοι μαζί δημιούργησαν το νέο hip κυψελιώτικο στέκι.

Το καφέ στεγάζεται σε μια πολυκατοικία του ’60 και με την επίβλεψη της σκηνογράφου Ευαγγελίας Θεριανού, διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που να αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας της εποχής που χτίστηκε το κτίριο. Διατηρήθηκε το παλιό μωσαϊκό και φάνηκε πάλι το ψηλό ταβάνι το οποίο είχε πριν κλειστεί με ψευδοροφή. Εκτός από τον εσωτερικό χώρο, το καφέ απλώνει τα τραπέζια του και στο πεζοδρόμιο, κάτω από την σκιά των δέντρων.

Τι δοκιμάζουμε εδώ

Petrichor, από την αρχαία ελληνική λέξη για το άρωμα που αναδύεται από το έδαφος όταν πέφτει πάνω του η βροχή, ονομάστηκε το house blend, οι προελεύσεις του οποίου είναι Βραζιλία, Κολομβία και Ονδούρα. Στο Williwaw θα βρούμε επίσης single origin καφέδες από την Αιθιοπία και την Κολομβία, ενώ ειδική φροντίδα έχει δοθεί και στην decaf επιλογή. «Ο decaf μας -που είναι και αυτός από την Κολομβία- είναι πολύ καλός. Το λέω γιατί δεν συνηθίζεται να τον προσέχουν ιδιαίτερα στα μαγαζιά. Γίνεται με τη διαδικασία της αποκαφεϊνοποίησης που διατηρεί τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Νομίζω πως, ειδικά μετά την καραντίνα, ο decaf είναι τάση γι’ αυτό και θέλαμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σ’ αυτό το κομμάτι» αναφέρει η Ειρήνη. Τους καφέδες καβουρδίζει ειδικά για το Williwaw ο Κωνσταντίνος Περπινιάς της Mr Bean Coffee Roasters και όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες και για το σπίτι σε μορφή κόκκων ή αλεσμένες. 

Σε κεραμικά, χειροποίητα σκεύη απ’ το Trabala Studio στο Κουκάκι σερβίρονται ρετρό γλυκά όπως η πάστα φλόρα και το αρωματικό μίνι κέικ αμυγδάλου, μπάρες ενέργειας, μπισκότα και λίγα σάντουιτς με φρέσκο, προζυμένιο ψωμί (τα υλικά τους αλλάζουν ανάλογα με την εποχή αλλά πάντα υπάρχει μια vegan, μια vegetarian και μια επιλογή με κρέας). Οι ιδιοκτήτες του καφέ ήθελαν όλα τα προϊόντα που φιλοξενούν να έρχονται από ανθρώπους που γνωρίζουν προσωπικά και έτσι τα κρασιά που προτείνουν είναι της φίλης τους Τζούλιας Δρούβα, μιας νέας οινοπαραγωγού από τον Πύργο, το ψωμί από τον αγαπημένο τους φούρνο του Νίκου στα Εξάρχεια, οι craft μπίρες από την ομάδα των Strange Brew στο Κουκάκι και τα γλυκά από τον Κατσαρό στη Γλυφάδα.

Williwaw

Κερκύρας 69, Κυψέλη

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

All day

Low budget

Καφέ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών