ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό καρπούζι φλούδαΓλυκό καρπούζι φλούδα
25' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την καρπουζόπιτα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε την ψίχα καρπουζιού σε ένα βαθύ μπολ και τη λιώνουμε με πιρούνι, φροντίζοντας να μείνουν μερικά κομματάκια και να μη διαλυθεί όλη και γίνει πουρές.
  2. Προσθέτουμε τα 50 ml ελαιόλαδο, όλη την ποσότητα κορν φλάουρ (ή το αλεύρι), το μπέικιν πάουντερ, τα 60 γρ. μέλι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. και το πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι, ρίχνοντας και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα καρπουζιού και το απλώνουμε με σπάτουλα ή με ένα κουτάλι, μέχρι να έχει παντού πάχος 1,5 εκ.
  4. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε την πίτα για 50-55 λεπτά. Την ξεφουρνίζουμε και, όσο είναι ζεστή, την αλείφουμε με πινέλο με τις 2 κουτ. σούπας μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε καρεδάκια (ρόμβους) και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών