6 ώρες και 20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 6 ώρες και 50'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ρίχνουμε τους κύβους αρνιού και τους ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, να μαριναριστούν.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε καλαμάκια από μπαμπού, τα μουλιάζουμε σε νερό για περίπου 30 λεπτά, ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο.

Ψήσιμο

  1. Βγάζουμε το αρνί από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και περνάμε τους κύβους στα καλαμάκια. Τα λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά, για περίπου 20- 30 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το αν τα θέλουμε μέτρια ή καλοψημένα.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα σουβλάκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 4 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα. Τα ψήσαμε 4 λεπτά από κάθε πλευρά (υπολογίζουμε 4 πλευρές) για να γίνουν μέτρια ψημένα και 7 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνουν καλοψημένα.
  2. Σερβίρουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα συνοδεύουμε με τραγανές πίτες, φέτες ντομάτας και αγγουριού, φέτες αβοκάντο και δροσερό γιαούρτι.
  3. Τη σχάρα την καθαρίζουμε προτού κρυώσει εντελώς και δεν βγαίνουν τα καμένα υπολείμματα με τίποτα.

Μυστικά

*Το γκάραμ μασάλα είναι ινδικό μείγμα μπαχαρικών που το βρίσκουμε συσκευασμένο σε βαζάκια σε σούπερ μάρκετ και σε όλα τα μπαχαράδικα.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών