20' προετοιμασία
2' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 22'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Γυρνάμε ανάποδα το πανετόνε και κόβουμε με το μαχαίρι του ψωμιού τη βάση του, την οποία κρατάμε. Σκάβουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό του αφήνοντας μόνο λίγη ψίχα στα εσωτερικά τοιχώματα.
  2. Βάζουμε τη υπόλοιπη ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ και την κάνουμε ψίχουλα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σχετικά σφιχτή σαντιγί.
  4. Βρέχουμε το εσωτερικό του πανετόνε με λίγο κονιάκ.
  5. Τρίβουμε την κουβερτούρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ανακατεύουμε τα τρίμματα της κουβερτούρας με τα ψίχουλα, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αφήνουμε αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  7. Μετά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  8. Γεμίζουμε το πανετόνε με το μείγμα και κλείνουμε με τη φέτα της βάσης, ακουμπάμε το πανετόνε σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 2 λεπτά, αν θέλουμε, ίσα να ζεσταθεί το περίβλημα.
  9. Το βγάζουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών