ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Babushka’s

Eξαιρετικά πιροσκί, χειροποίητη ρώσικη σε ένα σνακάδικο στον Πειραιά.

07.12.2016| Updated: 31.10.2023
Babushka’s

Eξαιρετικά πιροσκί, χειροποίητη ρώσικη σε ένα σνακάδικο στον Πειραιά.

Η θέση: Στο κέντρο του Πειραιά, δυο στενά πίσω από τη Γρηγορίου Λαμπράκη. Οχι πολύ κοντά στους δημοφιλείες εμπορικούς δρόμους της πόλης, εξυπηρετεί περαστικούς και γραφεία.

Η ατμόσφαιρα: Μοντέρνο, νοικοκυρεμένο σνακάδικο, απλός χώρος, έτσι κι αλλιώς παίρνεις για το δρόμο. Ή delivery.

Το φαγητό: Η παραγγελία ήρθε καυτή. Τα πιτοειδή άχνιζαν, όχι ζεσταµένα στον µικροκυµάτων, αλλά φρεσκοτηγανισµένα και φρεσκοψηµένα, έχει διαφορά. Παραγγείλαµε ποικιλία: πιροσκί τηγανητά δύο ειδών, µε κιµά και µε µανιτάρια (είχε και άλλες γεµίσεις, πιο «ελληνικές», µε ζαµπόν, µε λουκάνικο κ.λπ., τις οποίες απορρίψαµε). Η ζύµη κρουστή, όχι λαδοπιωµένη, ελαφριά, χωρίς πολλή ψίχα, αρκετά λεπτή. Η γέµιση λιγοστή –θα τα ήθελα λίγο πιο γεµάτα–, πάντως φρεσκοφτιαγµένη, νόστιµη. Από τα πιροσκί φούρνου διαλέξαµε αυτό µε το κοτόπουλο, που είχε λίγη πατάτα βραστή, σε ψιλά κυβάκια. Μπαµπάτσικο, κάτι ανάµεσα σε calzone (πίτσα σκεπαστή), ψωµάκι και πεϊνιρλί, εύγευστο και αυτό. Αποκάλυψη ήταν το τσιµπουρέκι, ένα είδος λεπτής τηγανητής πίτας µε φύλλο που θυµίζει τα κρητικά πιτάκια του τηγανιού. Είναι µεγάλο, όσο δύο παλάµες, και οι δύο γεµίσεις που πήραµε πεντανόστιµες, η µία µε χόρτα (σπανάκι και µυρωδικά), χωρίς τυρί, και η άλλη µε µοσχαρίσιο και χοιρινό κιµά. Το χατσαπούρι δεν θυµίζει αυτό που τρώµε στο ρώσικο εστιατόριο «Βαλεντίνα» ή στα άλλα πιροσκάδικα της Αθήνας, είναι σαν πεϊνιρλί – προφανώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της τυρόπιτας. Οχι πως του λείπει η νοστιµιά. Η παραγγελία συµπληρώθηκε µε µία µερίδα µαντί µε κιµά και κόκκινη πικάντικη σάλτσα –πιθανότατα κατεψυγµένα από κάποιο εργαστήρι, αλλά έκτακτα– και µια θαυµάσια χειροποίητη ρώσικη µε µπόλικο «ψαχνό» και λίγη µαγιονέζα. Στα συν το ότι περιέχει φρεσκοβρασµένα λαχανικά (καρότο, πατάτα, αρακά), αγγουράκι τουρσί και βραστό αυγό ψιλοκοµµένο, στα µείον τα κοµµατάκια πάριζας (θα προτιµούσα να ήταν κάποιο άλλο αλλαντικό). Πάντως το αποτέλεσµα είναι εφάµιλλο µε σπιτικό.

Ο λογαριασμός: Oι τιµές σούπερ: η παραγγελία χόρτασε πέντε άτοµα, ως κανονικό γεύµα, και η τιµή έφτασε τα 23€. Αν πάρετε κάτι στο χέρι για τον δρόµο, υπολογίστε ότι θα δώσετε περίπου 1,5-2,3€.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθηµερινά 08.00-20.00, Κυριακές κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

All day

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών