ΕΞΟΔΟΣ

Oinoscent: το wine bar με το πιο γκουρμέ φαγητό στην Αθήνα

Το Oinoscent, το wine bar με τα 1000+ κρασιά και την πιο ιδιαίτερη cacio e pepe στη χώρα, έχει νέο σεφ και νέο μενού που παίζει σε πολύ σοβαρά γαστρονομικά τερέν.

07.02.2022| Updated: 09.02.2022
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Oinoscent: το wine bar με το πιο γκουρμέ φαγητό στην Αθήνα

Δεκατριών χρόνων πλέον το Oinoscent κι όμως παραμένει το πιο τρυφερά νεανικό στέκι της πόλης. Σπαρταριστό, με εφηβικό σθένος και συγχρόνως ανακουφιστικά μη χιπστερικό.Νομίζω έχει να κάνει με τη σεμνότητα του Άρη Σκλαβενίτη, του Δάνη Αγαπητού και της ομάδας τους. Τη σεμνότητα μην τη διαβάσετε ως ανιαρή χλιαρότητα. Δεν συνωνυμεί με ατολμία ή έλλειψη αυτοπεποίθησης. Κάθε άλλο. Διαβάστε την ως σοβαρότητα και φιλέρευνο επαγγελματισμό που φλερτάρει με το τρέχον, όμως το φιλτράρει γουστόζικα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο Oinoscent στοιχίζεσαι με κανονικούς ανθρώπους, από κάθε φυλή των Αθηνών. Λάθος: στην πραγματικότητα συνυπάρχεις με ανθρώπους που δεν ανήκουν σε καμια φυλή, δεν κοπαδιάζονται, δεν μασάνε ινσταγκραμικό κουτόχορτο. Αγαπούν το κρασί με ειλικρινή αγάπη. Δεν ξιπάζονται, στόχος η συνεύρεση, η παρέα, η ωραία κουβέντα. Με αφορμή το κρασί, πολλές φορές για το ίδιο το κρασί.

Το νέο μενού του νέου σεφ Γιάννη Τσικουδάκη βάζει άνετη υποψηφιότητα ως το καλύτερο φαγητό σε wine bar της πόλης

Νιόκι με άγρια μανιτάρια, στάκα, φασκόμηλο και ημιμελάτο αυγό οnsen (ιαπωνική τεχνική)
Ταρτάρ μόσχου με καπνιστή μαγιονέζα, αυγά ορτυκιού και τερίν πατάτας, ένα μικρό αριστούργημα
Flank steak με ξηρή άλμη με καφέ, καρδιές μαρουλιού στη σχάρα και κρέμα ceasar’s

Τώρα θα κουβεντιάζουμε και το φαγητό. Το νέο μενού του νέου σεφ Γιάννη Τσικουδάκη βάζει άνετη υποψηφιότητα ως το καλύτερο φαγητό σε wine bar της πόλης. Το στόμα ξεχειλίζει από γεύσεις πυκνές, ρωμαλέες, με οξυκόρυφες εντάσεις. Φρέσκο φαγητό, συντονισμένο με την εποχή, με πάμπολλες λεπτομέρειες γευστικές, με αρτύματα και αρτυματάκια, ίχνη και πινελιές ανεβαστικές, δεν τσιγκουνεύεται ο μάγειρας. Του αξίζουν αίνοι δοξαστικοί πώς κατορθώνει καμώματα μεγάλου ρεστοράν σε πλαίσιο wine bar. Και μάλιστα χωρίς τίποτα να μοιάζει φλύαρο, χωρίς οίηση. Χωρίς επίσης να αντιγράφει τα sos της εποχής: μπεργκεράκια και χοτντογκάκια και «φασέικες» λιχουδίτσες του συρμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLa Cigale: Στο νέο γαλλικό wine bar του ΠαγκρατίουLa Cigale: Στο νέο γαλλικό wine bar του Παγκρατίου
Όταν φτάσουν στο τραπέζι τα νιόκι, θα σας προτείνουν να σπάσετε τον κρόκο του μελάτου αυγού και να ανακατέψετε όλα τα υλικά του πιάτου ώστε να αρτυθούν από τα νόστιμα αρτύματα (κρόκο, στάκα κ.λπ.)
Χταπόδι στη σχάρα συνοδεία κρέμας πιπεριάς και πολέντας

Μικρά θαύματα: το ταρτάρ μόσχου με καπνιστή μαγιονέζα, αυγά ορτυκιού και τερίν πατάτας. Το καψαλισμένο μπρόκολο σχάρας με σάλτσα φιστικοβούτυρου, μοσχολέμονο και κόλιανδρο. Η πέστροφα πανέ με πολυσπόρια και κρέμα γιαουρτιού. Ιδεάρες. Η ντοματένια ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο (τι πράγμα και αυτό το ταίριασμα της ντομάτας με τον ταραμά!). Η γκλοριόζα ροζ cacio e pepe με φρέσκα τροφαντά σπαγκέτι και πιπέρι Τασμανίας. Τα νιόκι με άγρια μανιτάρια, στάκα, φασκόμηλο και αυτό το ημιμελάτο αυγό οnsen (ιαπωνική τεχνική). Το χταπόδι σχάρας με πολέντα και κρέμα πιπεριάς (ναι, μαγειρεύει χταπόδι!). Το flank steak με ξηρή άλμη με καφέ, μαρουλοκαρδιές σχάρας και κρέμα ceasar’s. Τα γλυκά θέλουν δουλειά. Ή μάλλον απλοποίηση, είναι φορτωμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣαυλες, έξοδος, αθήνα. τραπεζάκια έξω5 wine bars που μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του κρασιού

Η ροζ cacio e pepe του Oinoscent πρέπει να είναι ήδη best seller

Δημιούργημα της καραντίνας η εν λόγω cacio e pepe: ελλείψει άλλου πιπεριού σε μια οικιακή μάξωξη, ο σεφ έβαλε πιπέρι Τασμανίας που πάνω στο ζεστό φαγητό… ροζίζει

Καψαλισμένο μπρόκολο σχάρας με σάλτσα φιστικοβούτυρου, μοσχολέμονο και κόλιανδρο

Στο Oinoscent θα σας προτείνουν το καλύτερο κρασί για κάθε επιλογή σας σε φαγητό. Και τούμπαλιν.
1000+ ετικέτες κρασιού μετρά το wine bar της Βουλής

Μείζον δε πάντων το κρασί. Το σεργιάνι που θα κάνεις στα κρασιά του κόσμου από την καρέκλα σου στη Βουλής είναι ανίκητο. Εμπειρία σπάνια, πολυεπίπεδη, σαρωτική: μοντέρνα κρασιά στριμώχονται δίπλα σε υπέρλαμπρα κλασικά, όλα τα στυλ είναι εδώ, πάμπολλες ποικιλίες, πολλές σπανιότητες και αποκλειστικότητες, όλα με σοβαρότητα και πάθος και νοιάξιμο προσεγγισμένα. Νοιάξιμο για το κρασί, νοιάξιμο και για τον πελάτη: δεν θα σας κάνουν μάθημα, δεν θα σηκώσουν το δάχτυλο στο Oinoscent, θα σου εξηγήσουν σιγαλόφωνα το τι και το πώς και το γιατί του ποτηριού σου. Όπως θέλουμε δηλαδή.

Η λαμπερή, «ετοιμοπόλεμη» ομάδα του Oinoscent.

Αν θέλετε να δειπνήσετε al fresco, στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Βουλής, φροντίστε να κάνετε εγκαίρως κράτηση

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Τηλέφωνο: 210-32.29.374
  • Ωράριο: Καθημερινά από τις 17.30, Παρασκευές και Σάββατα από τις 13.30. Κράτηση: επιθυμητή.
  • Κόστος: Περίπου 25-30€/άτομο, χωρίς κρασί. Υπάρχουν και επιλογές σε τυριά και αλλαντικά. Επιλογές και σε wine tastings 5/8/9 κρασιών στα 25/35/45 ευρώ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Wine Bar

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών