ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Παπαϊωάννου

Ο μάστορας ψήνει αριστοτεχνικά τα πιο φρέσκα ψάρια του Πειραιά, απελευθερώνοντας την πεμπτουσία της θάλασσας στον ουρανίσκο.

29.11.2011| Updated: 31.10.2023
Παπαϊωάννου

Ο μάστορας ψήνει αριστοτεχνικά τα πιο φρέσκα ψάρια του Πειραιά, απελευθερώνοντας την πεμπτουσία της θάλασσας στον ουρανίσκο.

Η ατμόσφαιρα: Λιτή διακόσμηση που αποπνέει τάξη και καθαριότητα. Στο τραπέζι τα φρεσκοσιδερωμένα τραπεζομάντιλα και οι πετσέτες είναι ίσως η μόνη πολυτέλεια.

Το φαγητό: Τα τηγανητά σπανίζουν στον Παπαϊωάννου και τα ψητά έχουν τον πρώτο λόγο. Όχι μόνο αυτό που θα φάτε κολυμπούσε στη θάλασσα πριν από λίγες ώρες, αλλά είναι και ψημένο αριστοτεχνικά. Ο καλύτερος πρόλογος είναι η κλασική φρεσκότατη σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, ξεφλουδισμένη τομάτα, ελιές και πιπερίτσες. Το σταμναγκάθι είναι υπέροχο. Για να φτάσει στο τραπέζι στην ώρα του, δώστε την παραγγελία νωρίς, διότι δεν είναι προβρασμένο και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Κυδώνια, αχνιστά μύδια και ψητό χταποδάκι. Οι ψητές σε χοντρό αλάτι καραβίδες λιώνουν στο στόμα, ενώ τα φιλέτα κουτσομούρας είναι ψημένα στην εντέλεια.

Ο λογαριασμός: 35 – 60 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το ψάρι που θα επιλέξετε, χωρίς κρασί.

Η κάβα: Ενδιαφέρουσα λίστα από ελληνικά και λίγα γαλλικά κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Προνοήστε για κράτηση και μην αναζητήσετε κατάλογο. Θα σας ενημερώσει γρήγορα και άμεσα κάποιος από τους σερβιτόρους. Λειτουργεί καθημερινά 1.00 μ.μ-00.00 π.μ, εκτός από το βράδυ της Κυριακής.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Για ψάρι

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών