ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕξαίσια μοσχαρίσια ουρά σιγομαγειρεμένη, με τηγανητά νιόκι και κρέμα τραχανάΜοσχαρίσια ουρά σιγομαγειρεμένη, με τηγανητά νιόκι και κρέμα τραχανά
10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα, για 2 - 3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μοσχάρι και το ροδίζουμε απ’ όλες τις μεριές.
  4. Σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, το μέλι, τη δάφνη και ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει το μοσχάρι.
  6. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της έντασης.
  7. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα.
  9. Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει η σάλτσα.
  10. Συνοδεύουμε, το μοσχάρι με δαμάσκηνα, με λευκό ρύζι πιλάφι.

Μια ωραία οινοποιημένη Νάουσα! Γεμάτη αρώματα από δαμάσκηνα, λιαστές ντομάτες, μπαχαρικά. Ή ένα Ξινόμαυρο με Syrah. tέλειο!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών