20'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι και μαϊντανό, καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη.
- Κρατάμε τα κεφάλια για περισσότερη γεύση.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Πρέπει να κάψει πολύ καλά.
- Βάζουμε τις γαρίδες και το λάδι και τις σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη.
- Οι γαρίδες πρέπει να ροδοκοκκινήσουν αλλά να μην στεγνώσουν.
- Αν είναι πολύ μεγάλες οι γαρίδες (Νο 0 ή 1), μπορεί να χρειαστούν ελάχιστα δευτερόλεπτα παραπάνω, ενώ αν είναι μικρές μπορεί να γίνουν πιο γρήγορα.
- Μαζί με τις γαρίδες βάζουμε και το σκόρδο.
- Μόλις γίνουν, τις σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε περιχύνουμε κάθε μερίδα με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
- Συνοδεύουμε με πιλάφι με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 – 2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, για να ταιριάζει με τις γαρίδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 3.