Το λαχανόρυζο είναι το αγαπημένο μας χειμερινό μαγειρευτό. Ένα φαγάκι μαμαδίστικο, εύκολο στην παρασκευή, απλό και τόσο γευστικό. Η παρασκευή του απαιτεί λίγα βασικά συστατικά, όπως ρύζι, λάχανο, κρεμμύδι, ντομάτα, ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Προσθέτoντας όμως, αναπάντεχα υλικά μπορούμε να το φτιάξουμε με ένα σωρό τρόπους: ταιριάζει θαυμάσια με κολοκύθα που του προσθέτει επιπλέον γλύκα, γήινη γεύση και φίνο άρωμα. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με σελινόριζα που βγαίνει την ίδια εποχή. Μη φοβηθείτε το σκόρδο που μαζί με το κύμινο θα ενισχύσουν τη γεύση του λαχανόρυζου χωρίς να το βαρύνουν. Για αυτούς που αγαπούν τα πικάντικα, η προσθήκη καυτερής πάπρικας είναι ιδανική και όσοι θέλουν κάτι ιδιαίτερο οι σταφίδες και τα κανελογαρύφαλα ταιριάζουν πολύ. Ποιος είπε ότι το λαχάνορυζο γίνεται μόνο λεμονάτο; Μπορείτε να το κάνετε και κοκκινιστό. Η ντομάτα θα του δώσει πλούσια υφή και ωραία γεύση. Μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό με κρεατικά ή θαλασσινά. Είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για όλη την οικογένεια.

Συμβουλή:

Το αφράτο, κοζανίτικο ή βερτζότο λάχανο είναι είναι ό,τι καλύτερο για το λαχανόρυζο. Είναι αφράτο, όπως λέει και το όνομα, με σχετικά σγουρά φύλλα, πολύ πιο ελαφρύ σε βάρος από το κοινό, γι’ αυτό και ασύμφορο για τους καλλιεργητές, οι οποίοι δεν το προτιμούν. Λόγω αυτού έχει μειωθεί η παραγωγή του – κρίμα, γιατί έχει γαστρονομικές χάρες και ξεφυλλίζεται εύκολα

 

Δείτε εδώ 10 συνταγές για λαχανόρυζα:

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών