ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτοΛαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λαχανόρυζο με κολοκύθα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπερίτσα και το τζίντζερ για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας μαζί με 100 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λάχανο, λίγο ακόμα αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
  5. Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το ρύζι και την κολοκύθα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  8. Πασπαλίζουμε με το μυρωδικό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών