Χριστίνα Τζιάλλα ήταν νόστιμο, πρωτότυπο και μέσα στην εποχή, αφού το βασικό υλικό του είναι η κολοκύθα.
Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε: άλλος φέρνει το κρασί, άλλος το κρέας και άλλος το γλυκό σε ένα τραπέζι ρεφενέ. Το γλυκό λοιπόν που έφερε η
Χριστίνα Τζιάλλα ήταν νόστιμο, πρωτότυπο και μέσα στην εποχή, αφού το βασικό υλικό του είναι η κολοκύθα.
Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε: άλλος φέρνει το κρασί, άλλος το κρέας και άλλος το γλυκό σε ένα τραπέζι ρεφενέ. Το γλυκό λοιπόν που έφερε η*Σπιτικός πουρές κολοκύθας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Κόβουμε στη μέση δύο μικρές κόκκινες κολοκύθες ή μία μεγαλύτερη συνολικού αρχικού βάρους περίπου 1.200 γρ. Βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί με την κομμένη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Δοκιμάζουμε πιέζοντάς τα με τη ράχη ενός κουταλιού – θα πρέπει η φλούδα να υποχωρεί και να βουλιάζει από την πίεση. Βγάζουμε τη σάρκα με το κουτάλι και την πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.