40' προετοιμασία
1 ώρα Ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ξύνουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και, αφού τη στύψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.
  3. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε με το χέρι.
  4. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
  5. Ψήνουμε για 1 ώρα. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
  6. Βγάζουμε, περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει και ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Κολοκύθα

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών