![Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα κολοκύθας και πιπεριάς Φλωρίνης](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/pe-nes-oliki-s-a-lesis-me-sa-ltsa-koloky-thas-kai-piperia-s-flori-nis_gastronomos-420x560.jpg?v=1712764869)
40'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κέικ κολοκύθας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, ξύνουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
- Αφού τη στύψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.
- Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
- Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
- Ψήνουμε για 1 ώρα.
- Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
- Βγάζουμε το κέικ κολοκύθας, περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει και ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.