ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑτομικές πίτσες με ντομάτα και ρόκαΑτομικές πίτσες με ντομάτα και ρόκα
5' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 11'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την ατομική πίτσα «Μαργαρίτα» σε αραβικά πιτάκια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Απλώνουμε τις αραβικές πίτες σε ένα μεγάλο ταψί και αλείφουμε την κάθε μία με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Απλώνουμε 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας σε κάθε πίτα, αφήνοντας ακάλυπτο 1 εκ. από την περιφέρεια.
  4. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και πιπέρι.
  5. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τις πίτσες για 6-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές οι πίτες.
  6. Σερβίρουμε τα αραβικά πιτάκια πασπαλίζοντας με τα φυλλαράκια βασιλικού ή όποιου άλλου μυρωδικού επιλέξουμε.

Για την σάλτσα ντομάτας

  1. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια ψιλοκομμένα στο μούλτι, μερικά φρέσκα φύλλα από μυρωδικό της αρεσκείας μας, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε περίπου για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα ή μέχρι η σάλτσα να μελώσει.
  3. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 - 4 ημέρες, σε γυάλινο βαζάκι, σκεπασμένη με λάδι.

Μυστικά

*  Μπορούμε να προσθέσουμε πάνω στις πίτσες λεπτοκομμένες κρεμμυδοροδέλες, λεπτές φέτες μανιταριών, πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κάππαρη κ.ά. Μόλις ψηθούν, μπορούμε να τις γαρνίρουμε με προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας και φρέσκα φύλλα ρόκας ελαφρώς λαδωμένα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών