ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦτερούγες πικάντικες με μέλι και σουσάμιΦτερούγες πικάντικες με μέλι και σουσάμι
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για τα buffalo chicken wings με σος μπλε τυριού ξεκινάμε και ρίχνουμε το ξινόγαλα σε μια λεκανίτσα και βάζουμε μέσα τις φτερούγες.
  2. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα ολόκληρο βράδυ.
  3. Την επομένη προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στραγγίζουμε τις φτερούγες, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σ’ ένα μεγάλο ταψί.
  4. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν καλά.
  5. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το ταμπάσκο με το λιωμένο βούτυρο και την πάπρικα σε ένα μπολ και μόλις ψηθούν οι φτερούγες, τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο, τις βουτάμε στιγμιαία στο μπολ με το βουτυράτο μείγμα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
  6. Συνεχίζουμε στο ντρέσινγκ και σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το γιαούρτι και το γάλα.
  7. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και τέλος το τυρί.
  8. Σερβίρουμε τις φτερούγες με το ντρέσινγκ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 30.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών