Φτιάχνουμε κατ’ οίκον τις πιο νόστιμες φτερούγες με συνταγή από τον αμερικανικό νότο. Απλώς ξεκινάμε το μαρινάρισμα αποβραδίς…

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε το ξινόγαλα σε μια λεκανίτσα και βάζουμε μέσα τις φτερούγες. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα ολόκληρο βράδυ.
  2. Την επομένη προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στραγγίζουμε τις φτερούγες, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σ’ ένα μεγάλο ταψί. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν καλά. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το ταμπάσκο με το λιωμένο βούτυρο και την πάπρικα σε ένα μπολ και μόλις ψηθούν οι φτερούγες, τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο, τις βουτάμε στιγμιαία στο μπολ με το βουτυράτο μείγμα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
  3. Ντρέσινγκ: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το γιαούρτι και το γάλα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και τέλος το τυρί. Σερβίρουμε τις φτερούγες με το ντρέσινγκ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών